N-VA voorstel om geldautomaten in winkels toe te laten wordt onderzocht

Door Michael Freilich op 2 februari 2023

Belangrijk nieuws: Het N-VA voorstel, om het nijpend probleem van een te kort aan geldautomaten aan te pakken door deze opnieuw toe te laten in supermarkten en andere lokale winkels, wordt door bevoegd minister van Economie, Pierre Yves Dermagne (PS) serieus onderzocht. Lees verder onder de video. 

Dat verklaarde de minister vandaag in de Kamercommissie Economie na een vraag van Kamerlid Michael Freilich (N-VA) om gezamenlijk over een oplossing na te denken. Het kabinet en Kamerlid Freilich zullen eerstdaags samenkomen om te mogelijkheden te bekijken en de modaliteiten uit te werken. 

Tot het jaar 2017 was het mogelijk om geldautomaten te plaatsen bij lokale handelaars, er stonden toen ongeveer 1000 geldautomaten verdeeld over het land. Michael Freilich: “Na het eerder wegstemmen door de meerderheid van het wetsvoorstel van collega Yngvild Ingels om dit mogelijk te maken ben ik positief verrast door het antwoord van de minister en wil ik hem bedanken voor zijn bereidheid om dit probleem, over de partijgrenzen heen, te willen aanpakken".

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is