Het is klaar dat Jean-Paul van Avermaet fouten maakte, maar alle zonden van Israël in één persoon zijn schoen schuiven zou ook niet fair zijn.

Voor mij is het duidelijk dat ook de raad van bestuur boter op het hoofd heeft. De raad en zijn voorzitter die daar al jaren de plak zwaaien. Ik lees vandaag in de Tijd: “voor voorzitter Cornelis mocht zelfs een hond met een hoed CEO worden, zolang hij maar Nederlands sprak”. Het allerbelangrijkste voor voorzitter Cornelis was dus dat hij zijn postje kan behouden.

Dit fiasco heeft ons land miljarden gekost.

De huidige Raad van Bestuur heeft over een ontslag van de CEO niet willen horen. U hebt moeten aandringen en ook de premier moest zich mengen. Dan stel ik mij de vraag, wat is dat een ‘autonoom overheidsbedrijf’. Wij mogen als grootste aandeelhouder betalen en financieren, maar als het misloopt hebben we niets te zeggen. Dat kan toch niet de bedoeling zijn!

Mevrouw de minister, hebt u de guts om schoon schip te maken, hebt u de wil en de moed om met een nieuwe lei te starten en de voltallige raad van bestuur naar huis te sturen. Het is pas dan dat de rust en sereniteit zullen weerkeren.

De Belgique a papa van de PS

De hele malaise bij bpost, beste collega’s, is trouwens begonnen toen PS-kopstuk Paul Magnette zich mengde in het verhaal. Hij eiste dat Johnny Thijs zou inleveren op zijn wedde. Thijs, de CEO, die bpost naar ongekende winsten had gestuwd. En dat gebeurde ook, het bedrijf verloor ondertussen 4 miljard euro!

En diezelfde Paul Magnette eist vandaag opnieuw een plek aan tafel, hij wil de volgende voorzitter van de de Raad van Bestuur benoemen.

Het Belgique a Papa is weer helemaal terug.

In plaats van het bedrijf te privatiseren zoals in Nederland en Duitsland wordt die nu opnieuw de dieperik ingesleurd en dat met steun van de liberale partij, van de openVLD.

On-be-grijpelijk.

Onderwerpen