Als politicus vind ik het niet alleen belangrijk te reageren met woorden, maar vooral ook met daden.
Diegenen onder u die deze pagina volgen hadden het misschien al opgemerkt. Ik heb vorige week een persoonlijk actie ondernomen, naar aanleiding van een reeks aanslagen tegen christenen en kerken die er de voorbije maanden wereldwijd hebben plaatsgevonden.

Tot vandaag had ik dit initiatief enkel hier meegedeeld, in afwachting van een reactie, maar gezien de verschrikkelijke aanslagen vind ik het mijn plicht om deze oproep openbaar te maken en nogmaals te herhalen. 

Lees hierbij de brief die ik vorige week verstuurde aan de V.N. secretaris-generaal António Gutteres met een dringende oproep om ook "christenhaat" toe te voegen aan de VN-resolutie waarin islamofobie en antisemitisme worden veroordeeld. 

De oproep is helaas actueler en dringender dan ooit tevoren en mijn vraag aan de V.N. is dan ook urgent: "Wijs alle VN-lidstaten op hun verantwoordelijkheid om de moordpartijen op christenen niet alleen te veroordelen, maar ook te doen stoppen".

Ik vraag dan ook met aandrang aan onze regering en aan premier Charles Michel om namens ons land hier het voortouw te nemen. Want als er één moment is om "aan de goede kant van de geschiedenis" te staan is het wel vandaag.