Opnieuw vragen bij CV Proximus CEO

Door Michael Freilich op 23 januari 2020, over deze onderwerpen: In de Pers

N-VA Kamerlid Michael Freilich zal de minister van Telecommunicatie, Philippe De Backer, interpelleren na nieuwe onthullingen in Le Vif over het CV van Proximus CEO, Guillaume Boutin. “Dit circus moet stoppen, ik vraag een onafhankelijk onderzoek om dit uit te spitten”, stelt Freilich duidelijk.

De nieuwe aanklacht over het CV van de Proximus-topman zou gaan over zijn tijd bij het gerenommeerd consulting bedrijf Roland Berger aan het begin van zijn carrière. Boutin schrijft dat hij er ‘strategic advisor’ was maar na een telefoontje van een onderzoeker aan dat bedrijf, blijkt Boutin er enkel een stage van 3 maanden te hebben gelopen.

In een interview bij de aanstelling van Boutin, zei Stefaan De Clerck, de voorzitter van de Raad van Bestuur: “Zijn CV geeft blijk van grote internationale ervaring en expertise[…] hij was strategisch adviseur...”

En op de website van Proximus lezen we: “In het begin van zijn loopbaan deed Mr. Boutin professionele ervaring op als strategisch consultant”.

Executive MBA

Eind 2019 waren er reeds vragen gerezen nadat bleek dat Boutin niet over een ‘Executive MBA’ beschikt terwijl dat wel zo gecommuniceerd werd. De uitleg die toen werd gegeven wad dat hij inderdaad geen executive MBA heeft, maar dat zijn vorige werknemer, Vivendi, het programma zo noemde, namelijk: ‘Executive MBA for high potentials from Vivendi’.

Ondertussen blijk ook dat niet te kloppen. Volgens een mail van de woordvoerder heet het programma eigenlijk "Vivendi – Insead 'Building the future' Programme".

 

Een zoektocht op LinkedIn toont inderdaad aan dat dit de juiste titel is en dat verschillende afgestudeerden dat zo vermelden en het dus niet voorstellen als een executive MBA.

Conclusie

Voor mij is het duidelijk, dit circus moet stoppen! Dit is de zoveelste onduidelijkheid en verwarring die rond het CV ontstaat. Ik zal daarom de minister interpelleren en vraag een uitgebreid onderzoek door een onafhankelijk bureau om de aanhoudende twijfels, die als donkere wolken over het bedrijf blijven hangen, te helpen opklaren.

Laat het duidelijk zijn, de professionele capaciteiten van Boutin doen hier niet ter zake. Het gaat over de integriteit van de persoon die de functie van CEO uitoefent. Het is onaanvaardbaar dat er de minste twijfel bestaat over het CV en de integriteit van de CEO. Niet alleen voor de Belgische staat als hoofdaandeelhouder maar ook voor de werknemers en voor alle burgers van dit land moet dit uitgeklaard worden.

Lees ook via Knack Online.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is