De gemeente Opwijk probeerde namelijk zo lang mogelijk de opening van dit filiaal tegen te houden. Zij vonden het in het huidige geopolitieke klimaat niet opportuun om deze keten voet aan de grond te laten krijgen in België.

Een bijkomende ongerustheid is de oorsprong van de producten. Het is geweten dat de Russische strijdkrachten de gebieden die ze onder controle houden leegroven. Kamerlid Michael Freilich (N-VA) wilt dus van de minister weten welke sancties genomen zullen worden als ontdekt zou worden dat dit bedrijf zulke producten aanbiedt. “Het zou een ernstige inbreuk zijn als blijkt dat deze keten producten van Russische leveranciers die op deze manier betrokken zijn bij de oorlog verkoopt.”

De Economische Inspectie is op bevel van de bevoegde staatssecretaris reeds een onderzoek gestart, maar Kamerlid Michael Freilich diende meteen bij bekendmaking van dit nieuws ook zelf al een parlementaire vraag over dit thema. “Ik wil dat de resultaten van dit onderzoek snel bekend gemaakt worden, zodat er indien nodig gepaste maatregelen getroffen kunnen worden. Graag wil ik ook van de regering weten wat hun standpunt is over de verdere opening van de andere geplande filialen.”