MONDMASKERS LUXEMBURGSE POSTBUSFIRMA KOMEN TE LAAT

Door Michael Freilich op 21 mei 2020
Michael Freilich Kamer

Het is goed dat het eerste miljoen maskers geleverd is, voor wat de andere maskers betreft hoop ik dat deze effectief zo snel mogelijk zullen toekomen. Wat ik echter niet begrijp is waarom wij dit als parlementsleden in de pers moeten lezen, we hadden gisteren (20 mei 2020) in het parlement nochtans een commissie Legeraankopen om dit dossier op te volgen. 

 

Brief naar Rekenhof!

Ik heb eerder deze week aan Defensie ook gevraagd om heel het dossier te kunnen inkijken, inclusief de testen van de maskers en de offertes, maar daar krijg ik geen antwoord op. Dit is een aanfluiting van het parlementair controlerecht, daarom zal ik de eerste voorzitter van het Rekenhof officieel aanschrijven om alsnog inzage te krijgen.


Wie schuilt achter Postbusfirma ?

Deze mondmaskers zullen belangrijk zijn om de lockdown in de toekomst verder af te bouwen, een maximale transparantie is dus noodzakelijk, het parlement en onze burgers hebben daar recht op.

Tot slot blijf ik het een vreemde zaak vinden dat de federale regering met een mysterieuze postbusfirma in zee gaat waarvan men top vandaag de nag nog steeds niet duidelijk weet wie er achter schuilt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is