“Maar heel erg verbaasd ben ik niet”, vervolgt Freilich, “Ten eerste doet bpost wat we al jaren van hen gewend zijn, namelijk geen enkele transparantie bieden. Ook het feit dat minister De Sutter zwijgt, is geen verrassing. De socialisten en de groenen hebben namelijk jaren gepleit voor een inperking van het loon bij overheidsbedrijven.”

Laf

“Het was uitgerekend de toenmalige PS-minister Labille die met een fikse loonverlaging voormalig CEO Johnny Thijs tot ontslag dwong. Dat is de reden waarom het bedrijf in vergelijking met private bedrijven geen kleppers kon aantrekken voor de CEO-positie en bijgevolg miljarden aan winst zag verdampen op de beurs. Nu keert men op die stappen terug, maar is men te laf om te willen erkennen dat de eigen recepten op niets trokken”, duidt Freilich. 

Overheid moet geen pakjes verdelen

Freilich en de N-VA willen dat de overheid haar meerderheidsparticipatie in bpost afbouwt. “Het is niet aan de overheid om telecomabonnementen en pakjes te verdelen. Dat kunnen private ondernemingen beter doen en dan moeten wij ons ook niet meer bezig houden met discussies over het loon van het management”, besluit het Kamerlid.