Freilich zal de 5de plek bezetten op de Antwerpse N-VA Kamerlijst en overloopt daarom de belangrijkste 5 domeinen die hij de afgelopen 5 jaar in de Kamer opvolgde.

In de video onderstreept hij zijn belangrijkste realisaties en thema’s die hij behartigd heeft in het parlement tijdens deze legislatuur.

De 5 belangrijkste domeinen waren:

1. Onderzoek

Hierbij legde Michael fraude bloot bij de illegale bestelling van mondmaskers tijdens de Corona crisis, maar ook het illegale boetesysteem vanuit het V.K. voor EU bestuurders.

2. Economie en Digitalisering

Opmerkelijke realisaties waren de basisbankendienst voor ondernemingen en de digitale aangetekende zendingen via de e-Box.

3. Bpost

Het aankaarten en beëindigen van dubieuze subsidies voor 1,5 miljard euro om op een verkapte manier de tewerkstelling in Wallonie te ondersteunen tegen het algemene belang in. Daarbij kwam ook Petra De Sutter in het vizier toen bleek dat mensen van bpost op haar kabinet waren tewerkgesteld.

4. Cyberveiligheid

Het aanpakken van de zogenaamde ‘geldezels’, waarbij derden (al dan niet onbewust) geld witwassen via hun eigen rekening en denk ook aan het TikTok verbod op telefoons bij de overheid, uit vrees voor spionage.

5. Veilig internet

Het meenemen van je bestaande email adres bij wijzigen van internetprovider of de betere bescherming van jonge kinderen op het internet welke een unanieme steun over de partijgrenzen heen kende binnen het parlement.

Mits uw steun op 9 juni aanstaande zal Michael zich blijven inzetten tegen corruptie en overheidsverspilling en voor een betere bescherming van de burger en de consument.

Wil u de campagne ondersteunen, dan bent u zeer welkom bij onze ploeg. Stuur een mailtje hiervoor naar gino.landuyt@n-va.be