Michael Freilich blijf pleiten voor beveiliging van Joodse instellingen

Door Michael Freilich op 23 juni 2022, over deze onderwerpen: Antisemitisme, Midden-Oosten

Recent kwam vanuit Frankrijk bericht dat de Franse veiligheidsdiensten de waakzaamheid hadden verhoogd voor de Joodse gemeenschap in het land, naar aanleiding van nieuwe dreigingen vanuit radicaal-islamitsische hoek. Aangezien België zelf een zeer grote en bruisende Joodse gemeenschap heeft, die bovendien in het verleden reeds verschillende malen in verhoogd gevaar verkeerde, wil ik zekerheid dat ook hier rekening gehouden wordt met de mogelijke dreiging. 

Daarom stelde ik naar aanleiding van dit nieuws reeds een uitgebreide schriftelijke vraag aan bevoegd minister Verlinden, waarin ik de minister vroeg of er in ons land soortgelijke informatie ontvangen werd, en of de veiligheidsdeinsten contact hadden met de Franse tegenhangers omtrent deze verhoogde dreiging. 

In haar antwoord verzekerde de minister dat "Na de huidige golf van aanslagen in Israël de Belgische veiligheidsdiensten zeer waakzaam zijn, en het OCAD niet zal aarzelen om de dreigingsanalyse tegen de Joodse gemeenschap indien nodig bij te werken op basis van nieuwe elementen."

Het is vanzelfsprekend dat ik dit verder zal opvolgen. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is