Ik neem er aanstoot aan dat men de Vlaamse Leeuw "collaboratievlag" noemt

Door Michael Freilich op 20 augustus 2019
Vlaamse Leeuw
 

"Ik schaar mij achter onze vlag"

Vorige week vrijdag heb ik via Facebook mijn afschuw geuit over het gebruik van de term “collaboratievlag” voor het symbool van de Vlaamse Beweging.
Ik weet als geen ander wat het is om antisemitisme te bestrijden en ga dat ook blijven doen.
Ik neem daar dan ook aanstoot aan dat men die vlag, waar ik mij achter schaar, zou gaan vergelijken met een symbool van de nazi’s.
Dat kan niet en ik hoop dat het gaat stoppen!
 

Verontschuldiging Pukkelpop is maat voor niets

Ik voel me daarom moreel verplicht om de compleet ongepaste reactie van Pukkelpop aan te klagen die de Vlaamse Leeuwenvlag met zwarte klauwen, sinds jaar en dag de strijdvlag van de Vlaamse Beweging, blijft benoemen als een “collaboratievlag”.

Blijkbaar krijgt de organisatie geen verontschuldiging over de lippen, want in plaats daarvan gaat Pukkelpop in zijn reactie opnieuw uit de bocht:

“Wij verontschuldigen ons niet voor het gebruik van het woord ‘collaboratievlag’, want zo wordt die vlag vaak genoemd.”
 

Elke vorm van geweld, intimidatie is onaanvaardbaar

Naar aanleiding van enkele berichten dat er jongeren geïntimideerd werden tijdens Pukkelpop is het ook duidelijk dat ik élke vorm van geweld en intimidatie die gebeurde onder deze vlag streng veroordeel. Laat daar geen énkele twijfel over bestaan. 

Dat zei ook al in mijn eerste reactie: "Laat me duidelijk zijn, als er sprake zou zijn van doodsbedreigingen en fysiek geweld: géén enkele vorm van geweld is aanvaardbaar."

 

Extreemlinkse terminologie

Dat die terminologie in (extreem)linkse middens, ongehinderd door enige historische kennis, gebruikt wordt rechtvaardigt niet dat men kritiekloos deze benaming overneemt en het gebruikt als scheldwoord tegenover iedereen die trots op Vlaanderen is.

Erger nog is dat men weigert deze fout te erkennen na er op vriendelijke wijze te zijn op gewezen en dit ook door historici die men moeilijk Vlaams-Nationalisten kan noemen.

Maar laat het niet aan uw (Vlaams) hart komen.
Ze zullen ons niet temmen.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is