In december vorig jaar ontving bpost een sommatiebrief van Trustpilot vanwege misbruik op hun website. Uit onderzoek van Kamerlid Michael Freilich blijkt dat het overheidsbedrijf bewust beoordelingslinks stuurde naar klanten met positieve ervaringen, wat een vertekend beeld van hun dienstverlening opleverde. Deze strategie staat bekend als ‘cherry picking’. Ondanks de sommatiebrief zette bpost door, waardoor Trustpilot genoodzaakt was een waarschuwing op hun pagina te plaatsen en het gebruik van hun platform te beperken.

“Het is ronduit beschamend dat een overheidsbedrijf op de zwarte lijst staat van zo’n gerenommeerde beoordelingswebsite,” reageert Freilich die recent nog een andere fraudezaak aan het licht bracht waar bpost bij betrokken was, “En nu sijpelen die wanpraktijken ook door naar de marketingdienst.”

Kamerlid Michael Freilich kaart deze kwestie nu aan bij verantwoordelijk minister Petra De Sutter (Groen). "Hoeveel incidenten moeten er nog gebeuren voordat de minister eindelijk met haar vuist op tafel slaat? Het is duidelijk dat ze de controle over haar eigen overheidsbedrijf volledig kwijt is."

Onderwerpen