Het is niet alleen een van de grootste faciliteiten wereldwijd binnen de Nike groep, maar dient ook als een sleutelspeler in de lokale economie, die zich succesvol heeft getransformeerd van een verleden in de steenkoolindustrie naar een toekomstgerichte 21ste eeuw.

Wat dit centrum bijzonder maakt, is de nadruk op innovatie met geavanceerde automatisering en een sterke focus op duurzaamheid door het gebruik van groene en hernieuwbare energiebronnen. Hiermee is het een toonbeeld van hoe moderne bedrijven kunnen bijdragen aan een duurzamere wereld.

De beslissing van Nike om zijn logistieke hub in Vlaanderen te vestigen, benadrukt de regionale voordelen, waaronder uitstekende infrastructuur, logistieke bekwaamheid en toegang tot een hooggeschoolde arbeidsmarkt. Dit onderstreept Vlaanderen als een aantrekkelijke bestemming voor grote internationale investeringen.

Het is essentieel dat onze overheid blijft inzetten op het aantrekken en behouden van dergelijke belangrijke economische spelers. Door hen te ondersteunen in hun ontwikkeling, dragen we bij aan de voortdurende economische groei en welvaart van onze regio en zetten we de standaard voor duurzaam en verantwoord ondernemen.

Dank aan Kurt Van Donink - General Manager van Nike ELC en EMEA Logistics
en aan mijn N-VA collega Kathleen Depoorter die mee aanwezig was.