Freilich (N-VA) bezorgd over regeringsplannen sociale media

Door Michael Freilich op 18 november 2020
sociale media aan banden

Wil Paars-Groen Facebook aan banden leggen?

Tijdens de bespreking van zijn beleidsnota in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken op dinsdag 17 november verklaarde staatssecretaris voor Digitalisering, Mathieu Michel(MR), dat de huidige sociale media volgens hem “niet de juiste plaats” waren voor burgers om politieke discussies te voeren.

Dat antwoordde hij op een vraag van N-VA Kamerlid Michael Freilich die zich dan afvroeg of deze regering plannen heeft om de sociale media aan banden te leggen. Volgens de Franstalige staatssecretaris zou er gewerkt worden aan een platform van de overheid, My opinion, die hier beter voor gediend zou zijn.

“Een gevaarlijke evolutie waar we toch mee moeten opletten”, meent Freilich. In een reactie stelt het N-VA parlementslid: “In China kennen we dat ook. Dit is maar een korte stap naar een platform waar de overheid meekijkt en beslist welke opinies wel en niet zijn toegelaten, dit gaat veel verder dan een digitaal ideeënbusje en dat baart mij wel zorgen.”

Middelmatigheid

De staatssecretaris legde deze week zijn visie uit de doeken voor wat betreft de digitalisering en administratieve vereenvoudiging.

Ook daar was Freilich niet onder de indruk. “Ik hoor veel middelmatigheid. Uit de nota straalt toch weinig ambitie om bij de top te behoren. Voor België is middelmatigheid misschien een optie maar voor Vlaanderen zeker niet”, liet hij in de commissie optekenen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is