Links antisemitisme is geen sprookjesverhaal

Door Michael Freilich op 28 januari 2020

De PVDA is niet opgezet met het feit dat ik antisemitisme ontwaar én benoem in extreemlinkse middens, onder andere op de jongerenwebsite van Comac. Ik neem echter geen woord terug van wat ik gezegd heb.

Graag deel ik met jullie enkele screenshots om het probleem aan te tonen (er zijn er nog meer die ik voorlopig achter de hand hou).

 • Links toont zich (terecht) verontwaardigd door online haatspraak, bv. over De Panne, maar ze zijn in het hetzelfde bedje ziek. Voorbeelden als: “Joden zijn zwervende moordenaars” en “voor mij mogen alle joden afgeslacht worden” zijn geen uitzondering. (foto's hieronder)
   
 • Tijdens de Holocaustherdenking in de Kamer presteerde een lid van Ecolo het om mijn partij af te schilderen als nazi’s. Als ik de bal terugkaats en hen confronteer met de haatspraak in eigen rangen voelen ze zich geschoffeerd. Of wat te denken van Gino Mahsoudi, die nog op een PVDA-lijst stond en een Joods symbool verweefde met een hakenkruis op zijn Facebookpagina.
   
 • FakeNews of ongemakkelijke waarheid? Nochtans wordt de PVDA zowat 10 keer vermeld voor feiten bij de Ligue Belge contre l’Antisémitisme.
   
 • Het is niet omdat bepaalde uitspraken inmiddels niet meer zichtbaar zijn op de huidige website, dat ze er nooit gestaan hebben. Specifiek heb ik het dan over de referentie naar de “Joodse wereldheerschappij” die minstens tot 2017 nog online te lezen was. Ik citeer: “Zonder Israël en de V.S. zullen de Joden hun plannen van werelddominantie laten varen en opnieuw normale burgers worden”
   
 • En tot slot heeft de PVDA en Comac er geen probleem mee om de rode loper uit te rollen voor terroristen of om op bezoek te gaan bij Islamitische Jihad of Saddam Hoessein.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de grote hypocrisie. Wie niet wil zien dat er ook ter linkerzijde Jodenhaat welig tiert blijft blind voor het eigen falen. Dat is vergelijkbaar met de situatie van Jeremy Corbyn in Groot-Brittanië.

Conclusie: Ik zal me de mond niet laten snoeren door linkse krachten die de voorbije weken reeds via diverse wegen getracht hebben mij te beschuldigingen van “spionage”. Dit is vooralsnog geen communistische dictatuur!

 

Michael Freilich – 28.01.2020

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
4
De gemiddelde score is