Kamerlid Michael Freilich maakt eigen ‘fashionpin’ van Vlaamse Leeuw: “In verschillende kleurtjes zodat ik kan afwisselen”

Door Michael Freilich op 25 mei 2023, over deze onderwerpen: In de Pers

Wie durft beweren dat parlementsleden geen creatieve geesten zijn, is eraan voor de moeite. Begin dit jaar ‘pimpte’ Kamerlid Michael Freilich (N-VA) zijn auto met een draaiende P-plaat. Vandaag komt de man met een eigen ‘pin’ van de Vlaamse Leeuw voor de dag.

“Ik heb inderdaad ‘pinnetjes’ laten maken van de Vlaamse Leeuw”, zegt het Antwerpse kamerlid Michael Freilich (N-VA). “Ik zag een gelijkaardig exemplaar op de site van de Vlaamse beweging maar die was een stukje kleiner en maar in één kleur beschikbaar. Daarom dacht ik, waarom laat ik ze niet zelf produceren en dan in verschillende kleurtjes zodat ik deze kan afwisselen. Bij de leverancier hoorde ik wel dat ik er dan ineens 300 moest bestellen aangezien deze op maat worden gemaakt. Maar daar had ik het er graag voor over!”

Modebewust

“Ik heb ze laten maken in de kleurtjes zilver, goud en rozegoud”, gaat Freilich verder. “En neen, het gaat niet om echt goud natuurlijk. Ben ik dan zo modebewust? Goh, ik probeer een leuke toets te geven aan wat ik draag. Voor mannen zijn juwelen natuurlijk niet meteen heel populair. Een klein pinnetje om je dan te onderscheiden vind ik best wel mooi. Ik word er trouwens veelvuldig over aangeklampt. Dat vind ik leuk en dan kan ik ze ook uitdelen.”

Joodse Leeuw

Een Vlaamse Leeuw op uw revers, ligt dat niet wat gevoelig in de Antwerpse Diamantwijk? “Helemaal niet! k ben er zelfs fier op om zo’n leeuwtje elke dag te mogen aanspelden. Linkse kwatongen proberen de Vlaamse symbolen zoals onze vlag en de leeuw negatief af te schilderen en nemen zelfs woorden als collaboratievlag in de mond. Dat is natuurlijk absurd. Uiteraard heeft een deel van de Vlaamse beweging gecollaboreerd, maar dat betekent nog niet dat al Vlaamsesymbolen daarom bezoedeld zijn. Er waren trouwens ook heel wat Belgischgezinde collaborateurs en het studieboek Gewillig België legde vast hoe alle overheden van dit land de nazi’s tijdens WOII ondersteunden. Is de Belgische vlag daarom een collaboratievlag? Wist je trouwens dat het symbool van het joodse volk de leeuw is? Zoek ‘de Leeuw van Juda’ maar eens op. (Juda betekent Jood, red.).”

bron: GVA https://www.gva.be/cnt/dmf20230525_94736082
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is