Oproep: "Voorzie gelijkwaardige beveiliging na weghalen militairen"

Door Michael Freilich op 14 december 2020

Met de aankondiging van de regering om tegen september 2021 de beveiliging door militairen stop te zetten, heb ik samen met mijn collega Koen Metsu een resolutie ingediend om de veiligheid te garanderen ook na die terugtrekking (bekijk de video hieronder).

Wij vragen in deze resolutie dat de regering voorziet in gelijkwaardige middelen, personeel en bewapening voor deze sites die door het OCAD aanzien worden als ‘hoog risico’ op een terreuraanslag.

Hoewel het grootste deel van het grondgebied terug op dreigingsniveau 2 staat, zijn er nog steeds een beperkt aantal plaatsen die onder terreurniveau 3 staan, wat betekent dat een aanslag ‘mogelijk en waarschijnlijk’ is.

Hier enkele citaten uit de tussenkomst in de Kamer

“Terreurniveau 3, dat is iets – als je daaronder leeft – dat doet iets met een mens en dat doet ook iets met een ouder. Ik weet waarover ik spreek. ” 

“Militairen zijn ook een belangrijk afschrikkingseffect en als blijkt dat we die gaan vervangen, zorg er dan alsjeblieft voor dat men dat op een goede manier doet, men budget en een correcte bewapening.”

“Dit is iets waar we geen verschil zouden mogen maken tussen oppositie en meerderheid.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is