De uitspraak van het Hof van Cassatie onderstreept volgens Michael Freilich het gebrek aan een degelijk juridisch kader om minderheidsaandeelhouders te beschermen tegen dergelijke oneerlijke bedrijfspraktijken.
“Met deze uitspraak van Cassatie komt er, zes jaar na de feiten en na talloze juridische veldslagen, een einde aan onze poging om transparantie te krijgen. Onze vraag was eenvoudig en legitiem: we wilden een onafhankelijk expertiserapport om te voorkomen dat we als minderheidsaandeelhouders moeten strijden met beperkte middelen en zonder volledige toegang tot informatie," zei een duidelijk teleurgestelde Kris Vansanten. "Als minderheidsaandeelhouders worden afgescheept onder het mom dat er al voldoende rapporten zijn van dure consultants en advocatenkantoren, allemaal betaald door de aangeklaagde partijen, dan is dat een vrijbrief voor malafide bedrijven om hun gang te kunnen gaan. Dit kan worden gezien als klassejustitie."
Ondertussen heeft Michael Freilich, met zijn team, de zaak grondig onderzocht om voorstellen te doen voor wetswijzigingen die dit soort problemen in de toekomst kunnen voorkomen en minderheidsaandeelhouders beter kunnen beschermen in vergelijkbare situaties. Aangezien het federale parlement op 8 mei met reces gaat voor de verkiezingen van 9 juni, hoopt Freilich dit onderwerp opnieuw op de agenda te krijgen als hij zijn mandaat na de verkiezingen kan verlengen.